Gröna bussar i Malmö

Igår var det tisdag och jag fick ett infall av längtan till att träffa Mr G.

Han har inskaffat ett pendlarkort till oss för 1710 kr. För detta kort kan vi åka både buss och tåg under en månad. Mr G är nog mest intresserad av att se om hans utlägg går med vinst eller förlust. Jag hade redan vid inköpet bestämt mig för att jag skulle visa upp en vinst för honom.

 Jag tuffar ner till Malmö på eftermiddagen, nöjd och belåten blundar jag en stund medan jag tänker på att jag har höjt vinsten igen med två nya resor eftersom jag skall hem i morgon.

Framme i Malmö tar jag mig ca hundra meter till stationen där de gröna bussarna finns, letar mig fram till skylt A och konstaterar att buss nr 2 skall jag ta. Den går till Dalaplan där jag skall hoppa av.

 Den informationen fick jag av en dam med behaglig röst på skånetrafiken. Mr G är sur på henne, han har inte bara visat mig att flera bussar går dit, han har även kört efter bussarna för att överbevisa mig, men jag håller på den behagliga damen och litar fullt och fast på henne. Nåväl, jag kommer fram till skylten, slår mig ner på en bänk bredvid en ätande yngling som verkligen har tre bollar i luften, en macka, en kaffemugg och en I-phone. Jag är impad att han fixar detta med bravur

 För att återkomma till skylten, där står flera skånska namn men till slut ser jag att ”min buss nr 2 kommer om 6 minuter” Härligt.

Aha efter dessa minuter kommer gröna bussen insusande till stationen. Jag kommer in i bussen som nr 3, visar stolt upp mitt resekort och konstaterar att jag åter bidragit att vinsten höjts med 18 kr.

Väl uppe på bussen hamnar jag på ett ensamt säte. Mittemot mig sitter en dansk kvinna med en liten grabb i en barnkärra. Han övar styrketräning, någon blandning mellan bänkpress och sit ups.   Mamman pratar och jag förstår nader, bara ett enda ord schokläääääde.

Mina tittor öppnades, tänker hon ge den lilla gymnasten choklad?? Hm… han är knappt året. JOJO i Danmark är man inte så noga med bissingarna tydligen som vi. Hon matar glatt sin lille dräng, han lyser av glädje.

Busschauffören ler inte, han är ingen glad busschaufför. Vi susar förbi Djäknegatan, Smedjegatan,Torget, Södervärn. På Södervärn hoppar det in en kvinna, följande händer

-Ursäkta stannar bussen vid nästa hållplats frågar kvinnan snällt

Igår gjorde den det i alla fall svarade chaffisen
Jaha svarade kvinnan, då får jag hoppas att den gör det i dag med
ja det får vi sa han

Moder Teresa kom farande och tog över min kropp.

Jag tryckte på knappen och kvinnan log emot mig. 

Vilken härlig dag!  Fram med servicen i de gröna bussarna

 

 


RSS 2.0